Bordói lé

1/2 és 1 l kiszerelésben kapható.

Ökológiai termesztésben engedélyezett. Hatóanyag: 350 g/l tribázikus rézszulfát H. A Bordóilé széles hatásspektrummal rendelkezik: baktériumos betegségek, peronoszpóra, tűzelhalás, monília, varasodás, levélfodrosodás. Felhasználási javaslatok Almatermésűekben lemosó szerként és piros bimbós állapotig, varasodás és tűzelhalás ellen legalább két alkalommal kell a permetezést elvégezni. Virágzás után az alma viaszosodásától kezdôdôen lehet a készítményt felhasználni varasodás ellen. (A rézérzékeny „Golden” fajtáknál nem ajánlott piros bimbós állapot után, perzselést okozhat). A szüret után végzett Bordói leves permetezéssel csökkenteni lehet a varasodás késôbbi felszaporodásának a mértékét.  Szőlőben peronoszpóra ellen megelôzô jelleggel a hajtás 20-25 cm-es nagyságától, idôjárástól és fertôzési nyomástól függôen 7-14 naponként kell permetezni.  A zöldségfélékben (uborka, paprika, paradicsom, zöldbab, zöldborsó) baktériumos és gombás betegségek (kivéve a lisztharmat és szürkerothadás) ellen nagyon jó hatással rendelkezik. Fertôzési nyomástól függôen 7-14 naponként célszer? védekezni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy értesíthessük az aktuális kerti teendőkről és akciós termékeinkről.