Az időnként esős, napos meleg idő kedvez a gyümölcsfákat és a szőlőt megtámadó betegségeknek. A barackfáink levele fodrosodik (tafrinás), a csonthéjasfáink moníliásak, almafáink  lisztharmatosak és varasodnak, a bukszusokat ellepik a hernyók. Díszfáinkat az atkák kárósítják és a legyengült növényeinket könnyebben megtámadja a gombabetegség. Védekezzünk a kárósítok ellen a betegségeknek megfelelő permetező szerekkel, illetve tápozzuk növényeinket.

Eljött a palántázás ideje, kiültethetjük az előnevelt növényeinket a szabadba. Érdemes a palántáink alá ültetéskor marhatrágyát, hosszú lebomlási idejű műtrágyát tenni, ezzel biztosítva a növény számára a folyamatos tápanyag utánpótlást.

Nagy palánta választékkal várjuk kedves vásárlóinkat: paradicsom, paprika, uborka, tök félék, eper, virág, karfiol, karalábé palánták kaphatóak. A trágyázáshoz és a permetezéshez szükséges eszközöket is megtalálják nálunk, szakszerű segítséget nyújtunk a felhasználással kapcsolatban.

 

Kerti tippek:

  • Gyepünket permetezzük szelektív gyomírtószerrel a fűnyírást követően 2-3 nappal az intenzív növekedési szakaszban. A hiányos területeket szórjuk be fűmaggal.
  • A leveltetvek ellen fokozhatjuk a védelmet a kontakt és a felszívódó szerek együttes használatával.
  • Talajtakarónak használjunk fenyőmulcsot, alá helyezzünk geotextiliát, ezzel díszítve kertünket. (színes, illatos, apró, nagy fenyőkéreg kapható)

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy értesíthessük az aktuális kerti teendőkről és akciós termékeinkről.